Kategoria Johtaminen ja vuorovaikutus
Disinformaation torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa

Mennyt
Kuvaus
Valeuutiset sekoittuvat uutisvirtaan ja sosiaalisen mediaan lähes päivittäin. Yrityksiltä ja organisaatioilta vaaditaan yhä enemmän tarkkuutta ja vaivaa eri somekanavissa. Disinformaatio on tietoisesti jaettua väärää tietoa, jonka motiivina voi olla mm poliittinen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen, taloudellinen hyöty (klikkaukset, kuluttajan harhauttaminen), ilkivalta ja pilailu.
Sosiaalisessa mediassa käytetään tänä päivänä usein trollien lisäksi kehittyneitä botteja, jotka jakavat disinformaatiota tai hämmentävät keskustelua. Tällaisten automaattisten käyttäjätilien valjastamisesta viestin levittämiseen on tullut vaikuttamisen yksi väline. Poikkeukselliset olot kuten pandemia, Ukrainan sota, Nato-keskustelu tai siitä johtuneet toimenpiteet ovat tätä osaltaan nostaneet.
Valeuutisten takana piilee usein kompleksiset datavirrat, henkilötietojen kalastelu tai valtiollisten toimijoiden toimenpiteet. Joudumme yrityksissä ja organisaatiossa myös henkilöinä alttiiksi mielipidevaikuttamiselle. Sosiaalisessa mediassa käyttäjästä saatu informaatio on arvokasta myös mainostajille ja mielipidevaikuttajille.
Miten voimme torjua disinformaatiota tai katkaista omissa somekanavissa rauhattoman tai provosoivan keskustelun? Viestintää on kuitenkin jatkettava, eikä käyttäjäprofiilin tuhoaminen ole vastaus. Tunnista, milloin uhkaan liittyvistä tiedoista kannattaa huolestua? Tule kuuntelemaan ja oppimaan lisää!
Kenelle: johto, esimiehet, viestinnän asiantuntijat, poliittiset päättäjät, tietosuojatyöhön osallistuvat, somekeskusteluun osallistuvat. Sopii julkiselle, yksityiselle että kolmannelle sektorille.
__
Webinaari: Disinformaation torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa, PDF
Ohjelma klo 9.00–12.00
Sisältö:
- Valemedia vs vaikuttaminen vs markkinointi
- Trollit, botit ja algoritmit
- Disinformaatio, valepuhe ja harhaanjohtaminen somessa
- Puuttuminen organisaatiossa vai rajoittaminen?
- Some-management avuksi
- Aitous ja feikkitilit – mitä tehdä?
- Vihapuhe ja maalittaminen
- Työkaluja faktantarkistukseen ja lähdekritiikkiä
- Uutistenlukutaito -tunnista valeuutinen vai pelkkää feikkiä?
- Sosiaalisen median toimintapolitiikka organisaatiossa
- Sosiaalisen median profiilien ylläpito
- Keskustelut ja kysymyksiin vastaaminen
- Hyvän verkkokäyttäytymisen säännöt
- Sosiaalisen median kyberturva organisaatiossa lyhyesti
- Tutkimushankkeista poimittua, lainsäädännön tilanne
- Esimerkkejä
- Valeuutiset pandemia, siirtolaisvastaisuus, analytiikkayhtiö
- Deepfake ja muut uudet ilmiöt
- Mitä opimme Ukrainasta?
- Somekanavista esimerkkejä
__
Webinaariosallistujat:
- Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostiisi ohjeet, koulutusaineiston ja rekisteröitymislinkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.
- Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.
- Kaikki webinaariin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 7-30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.
- Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla.
- Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä.
Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian webinaariin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan.
Lisätietoja info@yritysakatemia.fi
IlmoittauduHaluatko tämän koulutuksen yksityiskoulutuksena organisaatiollesi? Vai tarvitsetko kokonaan räätälöityä koulutusta?
Huomasitko kampanjan?
Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian järjestämään webinaariin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Kampanjoita ja tarjouksia ei voi hyödyntää PTCService Oy:n ja Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:n koulutuksissa.
Tutustu webinaareihin ja osallistu koulutukseen yhdessä kollegan kanssa!