Kategoria Sopimusoikeus

Hankintasopimuksen muuttaminen

Kouluttajat

Kiira Koponen, Marita Iskala, Valtteri Nieminen, Vilppu Muuronen

Katso kouluttajien muut koulutukset nimen linkistä.

PaikkaEtäkoulutus

Ajankohta18.04.2023

Kellonaika09.00 - 11.30

Kesto2h 30min

Webinaari290.00€ + alv

TallenneEi tallenneta

Paljon tilaa

Kuvaus

Hankintasopimus asettaa hankinnan pelisäännöt ja pääsääntö on, ettei laadittuja sopimusehtoja saa olennaisesti muuttaa sopimuskaudella. Hankintalain mukaisesti kilpailutetuissa hankintasopimuksissa, kuten missä tahansa sopimuksissa, voi toisinaan sopimuskaudella ilmetä sellaisia seikkoja, joiden vuoksi erilaiset sopimusmuutokset voi
olla tarpeen tai jopa välttämättömiä. Muutostarpeet voivat olla myös sellaisia, joita on lähes mahdotonta sopimusta laatiessa ennakoida.

Vaikka lähtökohtaisesti olennaiset sopimusmuutokset ovatkin kiellettyjä, hankintalaissa on määritelty tilanteita, jolloin sopimusmuutos on sellainen, että se voidaan katsoa
sallituksi. Toisaalta hankintalain sopimusmuutoksia koskevat säännökset eivät sellaisenaan sovellu kansallisiin hankintoihin ja välillä sallitun ja kielletyn sopimusmuutoksenkin välinen raja voi olla hiuksenhieno. Säännösten soveltamisesta onkin runsaasti oikeuskäytäntöä, minkä tunteminen on tarpeen hankintasopimuksen muuttamisen sallittavuutta arvioitaessa.

Koulutuksessamme tarkastellaan käytännönläheisesti ja lukuisten helposti ymmärrettävien esimerkkien avulla hankintasopimukseen tehtävien muutosten sääntelyä sekä oikeuskäytäntöä. Näiden avulla osallistuja saa kokonaiskuvan siitä, millaisissa tilanteissa sopimuksen muuttaminen voisi olla sallittua taikka kiellettyä ja millaisia muutoksia sopimuksiin on ylipäänsä mahdollista tehdä.

Tilaisuuden järjestäjänä toimii Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy, joka hoitaa käytännön järjestelyt ja laskutuksen.

Koulutus järjestetään online, saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostiisi ohjeet ja rekisteröitymislinkin, josta pääset seuraamaan koulutusta. Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy pidättää oikeuden kurssien peruuttamiseen.

__

Ohjelma 9.00 – 11 .30 + / 15 min.

Koulutuksen sisältö:

 • Hankintasopimuksen laatiminen: Tärkeimmät sopimusehdot
 • Hankintasopimuksen sitovuus
 • Hankintalain sopimusmuutossääntely
 • Kielletyt sopimusmuutokset: Sopimusmuutoksen olennaisuuden arviointi, , sopimuksen muuttuminen taloudellisesti edullisemmaksi, sopimuksen laajentaminen tai supistaminen, sopimuskumppanin muutokset
 • Sallitut sopimusmuutokset
 • Sopimuksen muuttaminen muutosehtoon perustuen
 • Seuraamukset kielletystä sopimusmuutoksesta

__

Webinaariosallistujat:

 • Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostiisi ohjeet, koulutusaineiston ja rekisteröitymislinkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.
 • Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.
 • Kaikki webinaariin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 7-30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.
 • Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla.
 • Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian webinaariin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan.

Lisätietoja info@yritysakatemia.fi

Ilmoittaudu

Haluatko tämän koulutuksen yksityiskoulutuksena organisaatiollesi? Vai tarvitsetko kokonaan räätälöityä koulutusta?

Palaa koulutushakuun

Olisiko tässä sinulle sopivia koulutuksia?

Toimi nopeasti! Ilmoittautuminen päättyy kohta!

Julkisten hankintojen hankintasopimukset

Sopimusoikeus

Etäkoulutus

Pauliina Karinkanta ja 1 muuta

29.03.2023

Paljon tilaa

Vastuulliset hankinnat

Sopimusoikeus

Etäkoulutus

Hanna-Mari Harju ja 2 muuta

11.04.2023

Paljon tilaa

Neuvottelumenettelyn läpivienti käytännössä

Sopimusoikeus

Etäkoulutus tai Radisson Blu Seaside, Helsinki

Merja Kortesuo ja 2 muuta

12.04.2023

Katso kaikki koulutukset

Yritysakatemia