Kategoria Johtaminen ja vuorovaikutus

Psyykkinen voima ja itsensä johtaminen – löydä sisäinen voimasi – Jakso 4. Mentaalitaidot ja käytännön harjoitteita tasapainoon

Kouluttajat

Jukka Kataja, Merja Vuorinen

Katso kouluttajien muut koulutukset nimen linkistä.

PaikkaEtäkoulutus

Ajankohta22.11.2022

Kellonaika09.00 - 12.00

Kesto3 tuntia

Webinaari390.00€ + alv

TallenneTallenne 30 päivää

KampanjaLisäosallistujat webinaariin -50 %

Mennyt

Kuvaus

Oman itsensä johtaminen on ja tulee olemaan lähitulevaisuuden tärkein työelämän henkilökohtainen taito. Word Economic Forumin raportti (2020) työelämän tilasta nyt ja vuonna 2025 korostaa itsensä johtamisen tärkeyttä. Raportin mukaan itsensä johtamisen taidot ovat: resilienssi, aktiivinen oppiminen, rentoutuminen ja stressinsietokyky. WEF:in raportti alleviivaa hyvinvointitaitoja ensimmäistä kertaa osana tulevaisuuden työtä.

Sisältö ja toimintatavat:

Koulutus toteutetaan neljänä kolmen (3) tunnin webinaarina. Kaksi kevään 2022 aikana ja kaksi syksyllä 2022. Koulutussarjasta kolme jo aiemmin toteutunutta koulutuspäivää mahdollistetaan osallistujalle koulutustallenteen muodossa. Koulutuspäivän jälkeen saat harjoitusoppaan, joka sisältää omaehtoisia harjoituksia.

Sisältö ja jakso 4:

4. Jakso Mentaalitaidot ja käytännön harjoitteita tasapainoon, 22.11.2022 klo 9.00 – 12.00 +/- 15 min.

 • Tässä jaksossa käydään läpi mentaalisia taitoja sekä avataan ovia niiden hallintaan. Saat kuvan siitä, miten löytää arkeen lisää energisyyttä ja miten flow-tila saadaan päivittäin aikaiseksi. Opit myös rentoutumisen ja keskittymisen taidot sekä olemaan itsellesi inhimillinen. Tutustutaan itsemyötätuntoon.

Tallenteet; Jaksot 1, 2 ja 3

1. Jakso Psyykkinen vahvuus – huom. tallenne ( 3 h )

 • Esitellään keskeiset hyvinvoinnin tekijät. Luodaan katsaus siihen, miksi ihminen voi huonosti. Lisäksi kerrotaan, miten voidaan irtaantua haitallisista negatiivisuuden ajattelumalleista ja johdetaan itsensä johtamiseen. Ensimmäisellä kerrolla kuvataan myös sisäisen motivaation lähtökohdat.

2. Jakso Stressi voimavaraksi ja kiireen alas-alasajoa – huom.tallenne ( 3 h )

 • Tässä jaksossa käydään läpi stressin olemusta, syntyä ja vaikuttamiskeinoja, joilla stressi saadaan leikattua alas. Käsittelemme kiireen ja paineensiedon mekanismeja. Miten kiirettä saadaan laskettua ja ylimääräistä kuormittavaa painetta saadaan alas

3. Jakso Palautuminen ja tunteiden suunta – huom.tallenne ( 3 h )

 • Tällä jaksolla käsitellään työstä ja ajatuksista irtaantumista. Miten saada päässä pyörivät ajatukset nollattua. Miten opin palautumaan paremmin päivittäisitä rasituksista. Käymme läpi myös sitä, miten omat rutiinit saadaan palvelemaan hyvinvointia. Käymme myös lävitse tunnetaitojen kehittämistä. Lisäksi käsitellään hyvän unen saannin elementtejä. Opastetaan hyvään ja tasapainoiseen uneen.

Koulutuksen tavoitteet:

 • Antaa kokonaisnäkemys hyvinvoinnin kokonaisuudesta
 • Avata stressin syntyyn vaikuttavia tekijöitä ja löytää itselle sopivia keinoja stressinhallintaan. Lisäksi kerrotaan, miten voit saada stressistä hyvän voimavaran
 • Annetaan keinoja keskittymiskyvyn lisäämiseen ja tarkkaavaisuuden lisäämiseen
 • Avataan ja annetaan keinoja kiireen kesyttämiseen
 • Annetaan rentoutumiseen ja mielikuvatyöskentelyyn avaimet – perustyökalut
 • Kerrotaan, miten rakennetaan huippusuorituksen psyykkinen pohja

Kouluttajat/valmentajat

Jukka Kataja: Jukalla on pitkät ratkaisukeskeisen työskentelyn opinnot. Jukalla on yli 30 vuoden kokemus huippu-urheilijoiden psyykkisestä valmennuksesta. Kirjoittanut useita kirjoja rentoutumisesta, mentaalitaidoista ja johtamisesta. Tehnyt 25-vuotta esimies ja johdonvalmennuksia ja työnohjuksia erilaisissa yrityksissä ja yhteisöissä.

Merja Vuorinen: kokenut työyhteisöjen ja esihenkilöiden valmentaja ja kouluttaja. Kouluttaa, luennoi ja valmentaa. Erikoistunut myös Kiireenkesytykseen. Koulutukseltaan psykoterapeutti ja VTM.

Kummallakin kouluttajalla on vahva ratkaisukeskeinen ja urheilupsykologinen sekä positiivisen psykologinen ote valmennuksissa.

Kenelle
Koulutus sopii erinomaisesti Uusi esimies tai Haastavat tilanteet esimiestyössä -koulutuksiin käynneille itsensä johtamisen syventämiseen. Koulutus on hyödyllinen myös ihmisille, jotka hakevat omien psyykkisten taitojen parempaa hyödyntämistä. Myös stressinhallintaa tai ajankäytön tehostamiseen kaipaaville kurssi on oiva valinta. Sopii myös koko työyhteisön henkisen jaksamisen lisäämiseen ja työhyvin kohentamisen apuvälineeksi.

__

Webinaari: Psyykkinen voima ja itsensä johtaminen – Jakso 4. Mentaalitaidot ja käytännön harjoitteita tasapainoon, PDF

 

__

Webinaariosallistujat:

 • Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostiisi ohjeet, koulutusaineiston ja rekisteröitymislinkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.
 • Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.
 • Kaikki webinaariin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 7-30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.
 • Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla.
 • Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian webinaariin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan.

Lisätietoja info@yritysakatemia.fi

Ilmoittaudu

Haluatko tämän koulutuksen yksityiskoulutuksena organisaatiollesi? Vai tarvitsetko kokonaan räätälöityä koulutusta?

Palaa koulutushakuun

Huomasitko kampanjan?

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian järjestämään webinaariin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Kampanjoita ja tarjouksia ei voi hyödyntää PTCService Oy:n ja Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:n koulutuksissa.

Tutustu webinaareihin ja osallistu koulutukseen yhdessä kollegan kanssa!

Olisiko tässä sinulle sopivia koulutuksia?

Vielä ehdit ilmoittautua

Miten tulkitsen tasetta ja tuloslaskelmaa

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Riku Lehtinen

01.06.2023

Jarkko Koivuniemi - YritysAkatemia

Vielä ehdit ilmoittautua

Tiedonhallinnan perusteet – Arkistointisuunnitelma ja tietosuojalainsäädännön merkitys

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Jarkko Koivuniemi

02.06.2023

Jarkko Koivuniemi - YritysAkatemia

Vielä ehdit ilmoittautua

Uusi sotetietojen asiakaslaki, mitä uutta?

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Jarkko Koivuniemi

02.06.2023

Katso kaikki koulutukset

Yritysakatemia