Kategoriat Johtaminen ja vuorovaikutus, Sopimusoikeus

Julkisten hankintojen tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset pähkinänkuoressa

PaikkaEtäkoulutus

Ajankohta28.05.2024

Kellonaika09.00 - 12.00

Kesto3 tuntia

Webinaari390.00€ + alv

TallenneWebinaariosallistujille 30 päivää

KampanjaLisäosallistujat webinaariin -50 %

Paljon tilaa

Kuvaus

Kaikissa julkisissa hankinnoissa käsitellään lähes poikkeuksetta henkilötietoja, vaikka hankinnan kohteena ei olisi kyse henkilötietojen käsittelyn ulkoistamisesta. Pyytämällä tarjoajia toimittamaan tiedot referenssien yhteyshenkilöistä ja nimettyjen vastuuhenkilöiden ammatillisesta pätevyydestä ja työkokemuksesta sekä tarkastamalla voittaneen tarjoajan rikosrekisteriotteet, ollaan tietosuojalainsäädännön soveltamisalan piirissä.

Myös tietoturvavaatimukset liittyvät lähes kaikkiin hankintoihin. Hankintaan kohdistettavien tietoturvallisuusvaatimusten määrittely on yksi keskeisimmistä hankinnan turvallisuuden varmistamisen vaiheista erityisesti ICT‐hankinnoissa ja hankinnoissa, joihin liittyy henkilötietojen tai muun arkaluonteisen tiedon siirtämistä. Hankintayksikön on hankintaa suunniteltaessa laadittava tarkemmat tietosuojan ja tietoturvan hankintavaatimukset sekä kilpailutuksen aikana varmistettava, että tarjousten sisältö ei paljastu hankintamenettelyn aikana muille tarjoajille ja että tarjouksia tallennettaessa turvataan tietojen eheys ja tarjousten luottamuksellisuus. 

Koulutuksessa käsitellään käytännönläheisellä otteella hankintaprosessin aikana huomioon otettavat keskeisimmät tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset.

 

Kouluttaja: 
VT, asianajaja Kiira Koponen, VALO Partners Asianajotoimisto Oy

  •      Kiira on julkisiin hankintoihin, työoikeuteen ja tietosuojaan erikoistunut asianajaja ja varatuomari, jolla on pitkä ja vankka kokemus asiakkaiden avustamisesta ja kouluttamisesta julkisiin hankintoihin sekä tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Ennen yrittäjäksi ryhmistä Kiira on työskennellyt julkisiin hankintoihin erikoistuneessa asianajotoimistossa tiiminvetäjänä sekä Helsingin hovioikeudessa ja markkinaoikeudessa.  

__
Webinaari: Julkisten hankintojen tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset pähkinänkuoressa , PDF

Ohjelma klo 9.00–12.00 +/-15 min.

Johdanto

  • Tietosuojan ja tietoturvan käsitteet
  • Yleistä tietosuoja-asetuksesta 

Tietosuojavaatimukset kilpailutuksen elinkaaren aikana

  • Hankintaprosessin suunnittelu
  • Henkilötietojen käsittelytoimien kuvaus
  • Sopimusehdot ja henkilötietojen käsittelysopimus

Julkisten hankintojen tietoturvavaatimukset 

  • Keskeiset hankinnan valmisteluun liittyvät tietoturvakysymykset
  • Riskiperusteinen lähestymistapa
  • Sopimusehdot ja turvallisuussopimus

__

Webinaariosallistujat:

  • Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostiisi ohjeet, koulutusaineiston ja rekisteröitymislinkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.
  • Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.
  • Kaikki webinaariin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 7-30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.
  • Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla.
  • Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian webinaariin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan.

Lisätietoja info@yritysakatemia.fi

Ilmoittaudu

Haluatko tämän koulutuksen yksityiskoulutuksena organisaatiollesi? Vai tarvitsetko kokonaan räätälöityä koulutusta?

Palaa koulutushakuun

Huomasitko kampanjan?

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian järjestämään webinaariin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Kampanjoita ja tarjouksia ei voi hyödyntää PTCService Oy:n, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:n ja Power Competence Oy:n koulutuksissa.

Tutustu webinaareihin ja osallistu koulutukseen yhdessä kollegan kanssa!

Olisiko tässä sinulle sopivia koulutuksia?

Jarkko Koivuniemi - YritysAkatemia

Vielä ehdit ilmoittautua

Väestönsuojat ja missä mennään?

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus tai Huolintatalo

Jarkko Koivuniemi

15.04.2024

Vielä ehdit ilmoittautua

Generatiivisen tekoälyn perusteet ja sovelluskohteet

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Jani Teerioja

16.04.2024

Vielä ehdit ilmoittautua

Työntekijästä johtuva työsuhteen päättäminen

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Visaperttu Vasala

17.04.2024

Katso kaikki koulutukset

Yritysakatemia