Kategoriat Johtaminen ja vuorovaikutus, Sopimusoikeus

Julkisten hankintojen tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset pähkinänkuoressa

PaikkaEtäkoulutus

Ajankohta17.09.2024

Kellonaika09.00 - 12.00

Kesto3 tuntia

Etäkoulutus390.00€ + alv

TallenneWebinaariosallistujille 30 päivää

KampanjaLisäosallistujat etäkoulutuksiin -50 %

Paljon tilaa

Kuvaus

Kaikissa julkisissa hankinnoissa käsitellään lähes poikkeuksetta henkilötietoja, vaikka hankinnan kohteena ei olisi kyse henkilötietojen käsittelyn ulkoistamisesta. Pyytämällä tarjoajia toimittamaan tiedot referenssien yhteyshenkilöistä ja nimettyjen vastuuhenkilöiden ammatillisesta pätevyydestä ja työkokemuksesta sekä tarkastamalla voittaneen tarjoajan rikosrekisteriotteet, ollaan tietosuojalainsäädännön soveltamisalan piirissä.

Myös tietoturvavaatimukset liittyvät lähes kaikkiin hankintoihin. Hankintaan kohdistettavien tietoturvallisuusvaatimusten määrittely on yksi keskeisimmistä hankinnan turvallisuuden varmistamisen vaiheista erityisesti ICT‐hankinnoissa ja hankinnoissa, joihin liittyy henkilötietojen tai muun arkaluonteisen tiedon siirtämistä. Hankintayksikön on hankintaa suunniteltaessa laadittava tarkemmat tietosuojan ja tietoturvan hankintavaatimukset sekä kilpailutuksen aikana varmistettava, että tarjousten sisältö ei paljastu hankintamenettelyn aikana muille tarjoajille ja että tarjouksia tallennettaessa turvataan tietojen eheys ja tarjousten luottamuksellisuus. 

Koulutuksessa käsitellään käytännönläheisellä otteella hankintaprosessin aikana huomioon otettavat keskeisimmät tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset.

 

Kouluttaja: 
VT, asianajaja Kiira Koponen, VALO Partners Asianajotoimisto Oy

  •      Kiira on julkisiin hankintoihin, työoikeuteen ja tietosuojaan erikoistunut asianajaja ja varatuomari, jolla on pitkä ja vankka kokemus asiakkaiden avustamisesta ja kouluttamisesta julkisiin hankintoihin sekä tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Ennen yrittäjäksi ryhmistä Kiira on työskennellyt julkisiin hankintoihin erikoistuneessa asianajotoimistossa tiiminvetäjänä sekä Helsingin hovioikeudessa ja markkinaoikeudessa.  

__
Etäkoulutus: Julkisten hankintojen tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset pähkinänkuoressa , PDF

Ohjelma klo 9.00–12.00 +/-15 min.

Johdanto

  • Tietosuojan ja tietoturvan käsitteet
  • Yleistä tietosuoja-asetuksesta 

Tietosuojavaatimukset kilpailutuksen elinkaaren aikana

  • Hankintaprosessin suunnittelu
  • Henkilötietojen käsittelytoimien kuvaus
  • Sopimusehdot ja henkilötietojen käsittelysopimus

Julkisten hankintojen tietoturvavaatimukset 

  • Keskeiset hankinnan valmisteluun liittyvät tietoturvakysymykset
  • Riskiperusteinen lähestymistapa
  • Sopimusehdot ja turvallisuussopimus

__

Etäkoulutusosallistujat:

  • Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostiisi ohjeet, koulutusaineiston ja rekisteröitymislinkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.
  • Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.
  • Kaikki etäkoulutukseen ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 7-30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.
  • Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla.
  • Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian etäkoulutukseen useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan.

Lisätietoja info@yritysakatemia.fi

Ilmoittaudu

Haluatko tämän koulutuksen yksityiskoulutuksena organisaatiollesi? Vai tarvitsetko kokonaan räätälöityä koulutusta?

Palaa koulutushakuun

Huomasitko kampanjan?

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian järjestämään etäkoulutukseen useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Kampanjoita ja tarjouksia ei voi hyödyntää PTCService Oy:n, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:n ja Power Competence Oy:n koulutuksissa.

Tutustu koulutuksiin ja osallistu koulutukseen yhdessä kollegan kanssa!

Olisiko tässä sinulle sopivia koulutuksia?

Toimi nopeasti! Ilmoittautuminen päättyy kohta!

Sihteeri- ja assistenttipäivä

Johtaminen ja vuorovaikutus

Scandic Tampere Station hotel

Jani Teerioja ja 1 muuta

28.05.2024

Merja Vuorinen - YritysAkatemia

Toimi nopeasti! Ilmoittautuminen päättyy kohta!

Ajankäytön hallinta ja itsensä johtaminen

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Merja Vuorinen

28.05.2024

Jarkko Koivuniemi - YritysAkatemia

Toimi nopeasti! Ilmoittautuminen päättyy kohta!

ChatGPT henkilöstöhallinnolle

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Jarkko Koivuniemi

28.05.2024

Katso kaikki koulutukset

Yritysakatemia