Blogiarkistoon
Työelämän tietosuoja koulutus YritysAkatemiassa

Työelämän tietosuoja – Varmista lainsäädännön mukainen toiminta osallistumalla koulutukseen

Työelämän tietosuoja on kriittinen osa modernia työelämää. Työnantajan vastuulla on varmistaa, että työntekijöiden henkilötietojen käsittely tapahtuu lainmukaisesti, asianmukaisesti ja läpinäkyvästi. On tärkeää tuntea GDPR-asetuksen ja Suomen tietosuojalainsäädännön vaatimukset, jotka säätelevät henkilötietojen käsittelyä koko työsuhteen elinkaaren ajan, rekrytoinnista työsuhteen päättymiseen saakka.

Mitä työelämän tietosuoja tarkoittaa?

Työelämän tietosuoja käsittelee työntekijöiden henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja säilytystä työsuhteen aikana. Tietosuoja on perusoikeus, joka turvaa yksilön oikeudet ja vapaudet henkilötietojen käsittelyssä. Yrityksen näkökulmasta tämä tarkoittaa, että työnantajan on noudatettava tarkasti tietosuojalainsäädäntöä, kuten EUtietosuoja-asetusta (GDPR) ja kansallista tietosuojalakia, jotta vältetään mahdolliset sakot ja mainehaitat.

Pidä henkilötiedot turvassa – työelämän tietosuoja on jokaisen yrityksen vastuulla

Yleisimmät sudenkuopat

Työelämän tietosuoja ei ole pelkästään lakien noudattamista, vaan myös työntekijöiden luottamuksen rakentamista ja säilyttämistä. On tärkeää ymmärtää, että tietosuojarikkomukset voivat tapahtua huomaamatta esimerkiksi rekrytointiprosessin aikana, kun työnhakijoiden henkilötietoja käsitellään huolimattomasti, tai työajan seurannassa, kun tietoja säilytetään tarpeettoman pitkään. Tavallisia virheitä ovat myös työntekijöiden terveystietojen liian laaja jakaminen organisaation sisällä tai epäselvät käytännöt tietojen poistamisesta työsuhteen päättyessä. Vältä nämä sudenkuopat varmistamalla, että yrityksesi tietosuojakäytännöt ovat ajan tasalla ja kouluttamalla henkilöstösi toimimaan tietosuojan vaatimusten mukaisesti.

Miksi työelämän tietosuoja koulutus on tärkeä?

YritysAkatemia tarjoaa kattavan työelämän tietosuoja koulutuksen, joka on suunniteltu auttamaan työnantajia ja HR-ammattilaisia ymmärtämään, miten henkilötietoja tulee käsitellä turvallisesti ja laillisesti. Koulutuksessa käsitellään muun muassa:

  • Henkilötietojen käsittelyn edellytykset: mitä tietoja työntekijöistä saa kerätä ja tallentaa? Milloin on ylipäätään kyse henkilötietojen käsittelystä?
  • Työnantajan tiedonantovelvollisuus: miten ja milloin työntekijöitä on informoitava henkilötietojen käsittelystä?
  • Terveydentilaa koskevat tiedot: miten ja millä edellytyksin työntekijöiden terveydentilatietoja voidaan käsitellä?
  • Työsuhteen päättyminen: mitkä seikat työnantajan on huomioitava henkilötietojen käsittelyn osalta työsuhteen päättyessä?
  • Kuinka kauan henkilötietoja on säilytettävä työsuhteen päättymisen jälkeen?
  • Mitä velvoitteita uudesta yhteistoimintalaista johtuu työnantajalle koskien työntekijöiden henkilötietojen käsittelyä?    

Kenelle koulutus sopii?

Tämä työelämän tietosuoja koulutus sopii erityisesti HR-ammattilaisille, esimiehille ja yritysjohdolle, jotka haluavat varmistaa, että heidän toimintansa on tietosuojalainsäädännön mukaista. Koulutuksessa saat selkeät toimintaohjeet ja käytännönläheisiä vinkkejä tietosuoja-asetusten soveltamiseen käytännössä.

Ilmoittaudu nyt!

Älä jätä tietosuojakysymyksiä huomioimatta! Varmista yrityksesi toiminnan lainmukaisuus ja vähennä tietosuojarikkomuksista aiheutuvia riskejä. Ilmoittaudu YritysAkatemian työelämän tietosuoja koulutukseen ja opi, miten käsitellä työntekijöiden henkilötietoja oikein ja turvallisesti.

YritysAkatemian koulutus auttaa navigoimaan monimutkaisessa tietosuojalainsäädännössä, tarjoamalla kattavan ymmärryksen siitä, miten voit parhaiten suojella työntekijöidesi henkilötietoja.

Ilmoittaudu heti ja varmista, että yrityksesi noudattaa kaikkia tietosuojavaatimuksia!

Olisiko tässä sinulle sopivia koulutuksia?

Paljon tilaa

Työpaikan lakisääteiset henkilöstösuunnitelmat kuntoon

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Kiira Koponen

06.11.2024

Paljon tilaa

Julkisten hankintojen tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset pähkinänkuoressa

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Kiira Koponen

19.11.2024

Paljon tilaa

Työelämän tietosuoja: työntekijöiden henkilötietojen käsittely rekrytoinnista työsuhteen päättymiseen

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Kiira Koponen

28.11.2024

Paljon tilaa

Salassapito, kilpailukiellot ja immateriaalioikeudet työsuhteessa

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Alexa Kavasto ja 1 muuta

29.11.2024

Paljon tilaa

Työpaikan lakisääteiset henkilöstösuunnitelmat kuntoon

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Kiira Koponen

08.01.2025

Paljon tilaa

Salassapito, kilpailukiellot ja immateriaalioikeudet työsuhteessa

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Alexa Kavasto ja 1 muuta

13.02.2025

Katso kaikki koulutukset