Asiantuntija-artikkeleihin

Incoterms 2020 -toimituslausekkeet

Incoterms 2020 -toimituslausekkeet tulivat voimaan 1.1.2020 ja sisältävät muutoksia, jotka vaikuttavat tavaran tuontiin ja vientiin kansainvälisessä ja kotimaan kaupassa. Muutoksia on lausekkeissa ja artikloissa verrattuna aiempiin Incoterms 2010-lausekkeisiin.

  • Mahdollistaako nykyinen vienti- ja/tai tuontitavaranne toimituslauseke sujuvimman toimituksen? 
  • Palveleeko se parhaiten asiakkaitanne? 
  • Tunnistatko toimenpide-, kustannus- ja vaaranvastuusi?

Nyt on hyvä hetki pohtia, arvioida ja valita yrityksenne vienti- ja/tai tuontitavaroille parhaimmat toimituslausekkeet, ja jopa laatia yrityksellenne toimituslausekestrategia.

Mielestäni toimituslausekkeen valintaa ei voi ulkoistaa, vaan sen valintatekijät pitää tunnistaa ja arvioida yhdessä yrityksenne eri asiantuntijoiden (logistiikka, myynti/osto, kirjanpito) kanssa. Toimituslausekkeen valinta vaikuttaa eniten asiakaspalveluun ja riskiin.

Valitse sopivin Incoterms 2020 -toimituslauseke arvioimalla käyttämääsi tavaraa, kuljetustapaa ja yrityksenne omaa asemaa ja toimintamahdollisuuksia silmällä pitäen (asiakaspalvelu, riskienhallinta, kustannukset).

Hanki Incoterms 2020 -teos ja ota uudet Incoterms 2020 -toimituslausekkeet käyttöön. Sujuva tavaran toimitus on osa onnistunutta kauppaa.

Olisiko tässä sinulle sopivia koulutuksia?

Kari Tossavainen - YritysAkatemia

Paljon tilaa

Incoterms ® 2020 –toimituslausekkeiden perusteet

Sopimusoikeus

Etäkoulutus

Kari Tossavainen

12.09.2024

Paljon tilaa

Turvallisuushankinnat – TUHA

Sopimusoikeus

Etäkoulutus

Kari Tossavainen ja 1 muuta

24.09.2024

Katso kaikki koulutukset