Blogiarkistoon
YritysAkatemia - Hashtag-koulutus

Hashtagien käyttäminen yritystoiminnassa vuonna 2023 — Mitä pitää tietää?

Hashtagit eli aihetunnisteet ovat yksi niistä tärkeimmistä sosiaalisen median ominaisuuksista, joita voi olla vaikea ymmärtää ja käyttää. Hashtagien käyttäminen on pohjimmiltaan tapa ryhmitellä keskusteluja tai sisältöä tietyn aiheen ympärille, jolloin ihmisten on helppo löytää heitä kiinnostavaa sisältöä.

Yritykset käyttävät hashtagia eri tavoin riippuen heidän tavoitteistaan ja kohderyhmästään. Tässä blogipostauksessa käsittelemme tärkeitä näkökohtia hashtagien käytöstä yritystoiminnassa.

Jos käytät mediaa markkinoidaksesi brändiäsi, sinun tulee käyttää hashtageja. Hashtagit auttavat lisäämään tulosta ja sitoutumista.

Mikä on #hashtag ja miten niitä käytetään?

Hashtagit ovat merkkitunnisteita, jotka aloittavat sanan tai lauseen symbolilla ”#” ja niitä käytetään sosiaalisessa mediassa avainsanojen merkitsemiseen. Hashtagit ovat erittäin suosittuja sosiaalisen median käyttäjien keskuudessa ja ovat tärkeä osa yritysten markkinointistrategiaa.

Missä kanavissa hashtagejä voi hyödyntää?

Hashtagit ovat yleisesti käytössä monissa eri sosiaalisen median kanavissa, joissa käyttäjät jakavat sisältöä muiden käyttäjien kanssa. Alla on joitakin esimerkkejä suosituista sosiaalisen median kanavista, joissa hashtagit ovat yleisesti käytössä:

 1. Twitter: Twitterissä hashtagit ovat yksi keskeisimmistä tavoista, jolla käyttäjät voivat löytää ja jakaa sisältöä. Hashtagit tunnistetaan #-merkillä, ja käyttäjät voivat klikata hashtagia nähdäkseen kaikki muut twiitit, joissa sama hashtag on käytössä.
 2. Instagram: Instagram on toinen suosittu sosiaalisen median kanava, jossa hashtagit ovat laajasti käytössä. Hashtagit auttavat käyttäjiä löytämään kuvia ja videoita, jotka on merkitty tiettyyn aiheeseen tai teemaan. Käyttäjät voivat klikata hashtagia nähdäkseen kaikki muut Instagram-käyttäjät, jotka ovat käyttäneet samaa hashtagia.
 3. TikTok: TikTok on lyhyiden videoiden jakamiseen keskittyvä sosiaalisen median kanava, jossa hashtagit ovat myös laajasti käytössä. TikTokin käyttäjät voivat merkitä videoitaan erilaisilla hashtag-aiheilla, mikä auttaa muita käyttäjiä löytämään sisältöä, joka kiinnostaa heitä.
 4. Facebook: Vaikka Facebookissa ei käytetä hashtag-merkintää yhtä laajasti kuin joissain muissa sosiaalisen median kanavissa, hashtagit ovat silti yleisessä käytössä. Facebookissa käyttäjät voivat merkitä julkaisujaan erilaisilla aiheeseen liittyvillä hashtag-merkinnöillä, jotka auttavat muita käyttäjiä löytämään samanlaisia sisältöjä.

Mitä konkreettista hyötyä hashtagit tarjoavat yritysmaailmassa?

 1. Sisällön järjestäminen

Hashtagit auttavat yrityksiä järjestämään sisältöään sosiaalisessa mediassa. Kun käytät yrityksen nimeä tai tuotetta merkitsevää hashtagia, se auttaa käyttäjiä löytämään yrityksesi sisällön helpommin. Esimerkiksi, jos yrityksesi nimi on ”Kahvila X”, voit käyttää hashtagia #KahvilaX merkitsemään kaikkia postauksia, jotka liittyvät yritykseesi.

 1. Brändin rakentaminen

Hashtagit auttavat rakentamaan brändiäsi sosiaalisessa mediassa. Kun käytät hashtagia, joka kuvaa yrityksesi arvoja, tuotteita tai palveluita, se auttaa lisäämään bränditietoisuutta ja näkyvyyttä. Esimerkiksi, jos yrityksesi valmistaa vegaanisia leivonnaisia, voit käyttää hashtagia #vegaanileivonnaiset jokaisessa postauksessa, joka liittyy tuotteisiisi.

 1. Kampanjoiden ja tapahtumien edistäminen

Hashtagit ovat erittäin hyödyllisiä kampanjoiden ja tapahtumien edistämisessä sosiaalisessa mediassa. Kun käytät uniikkia hashtagia kampanjan tai tapahtuman yhteydessä, se auttaa käyttäjiä löytämään kaikki siihen liittyvät postaukset ja kuvat. Voit myös kannustaa seuraajiasi käyttämään hashtagia jakamaan kuvia tai kokemuksia tapahtumasta, mikä auttaa edistämään kampanjaa tai tapahtumaa entisestään.

 1. Trendien seuraaminen

Hashtagit auttavat yrityksiä seuraamaan trendejä ja käyttäjien käyttäytymistä sosiaalisessa mediassa. Kun seuraat hashtagia, joka on trendikäs tietyllä hetkellä, voit käyttää sitä markkinointistrategiassasi hyödyksesi. Esimerkiksi, jos hashtagi #ThrowbackThursday on suosittu tiettynä päivänä viikossa, sitä kannattaa hyödyntää postauksissa.

Hashtageja voidaan käyttää lähes millä tahansa some kanavalle, mutta suosituimpia ne ovat Tiktokissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Suosituimmat hashtagit Suomessa vuonna 2022

Top-hashtags.com -sivuston mukaan suosituimmat hashtagit Suomessa vuonna 2022 olivat

#lappi #oulu #talvi #visithelsinki #vaasa #ourfinland #visitfinland #thisisfinland #tampere #finland

Hashtag management -koulutus — vie sosiaalisen median osaamisesi seuraavalle tasolle

YritysAkatemia järjestää yhdessä Suomen Ammattipuhujat, Mediabot Oy:n kanssa aiheesta kahden tunnin etäkoulutuksen 5.5.2023 klo 09.00-11.00. Webinaari toteutetaan Zoomilla tai Teamsillä.

Hashtagien käyttäminen vuonna 2023? Mitä pitää tietää? Entä kuinka olla käyttämättä hashtageja? Mikä on hashtag? Miksi käyttää hashtageja? Kuinka löytää parhaat hashtagit? Kuinka lisätä orgaanista kattavuutta hashtageilla? Tule mukaan etäkoulutukseen ja vie osaamisesi sekä yritystoimintasi some uudelle tasolle. Opi lisää ennen kuin aloitat.

Koulutuksen sisältö:

Miten käytät hashtageja vai ollenkaan? Miten seuraat hashtageja tai käyttöä? Hashtag liiketoiminnassa? Miksi hashtag-strategia on tärkeää?

 • Johdanto – Mikä on hashtag ja miksi?
 • Hashtagien käyttäminen vuonna 2023
 • Miksi käyttää hashtageja? Missä ja missä ehkä ei?
 • Suosituimmat hashtagit vuonna 2022 -23
 • Kuinka löytää parhaat hashtagit?
 • Kuinka lisätä orgaanista kattavuutta hashtageilla?
 • Entä sitouttaminen ja konversiot?
 • Kuinka käyttää hashtageja eri some kanavilla?
 • Instagram hashtagit ja esimerkkejä
 • TikTok hashtagit ja esimerkkejä
 • Twitter TikTok hashtagit ja esimerkkejä
 • Muut kanavat ja web
 • Social media management ja hashtagit
 • Seuranta, analysointi
 • Hashtag management ja työkalut
 • Hashtag tips & tricks, esimerkkejä
 • TOP # eri kanavissa
 • Trendaavat hashtagit

Tervetuloa mukaan!