Blogiarkistoon
Tekoälyn koulutukset YritysAkatemiassa

Tekoälyn loputtomat mahdollisuudet työelämässä — Vinkit, neuvot ja koulutukset YritysAkatemiasta

Tekoäly on mullistanut jo monia alojen toimintaa, ja sen vaikutus työelämään on vain kasvamassa. Tekoäly tarjoaa työelämässä rajattomia mahdollisuuksia, ja haluammekin auttaa hyödyntämään ne parhaalla mahdollisella tavalla. Tervetuloa tutustumaan YritysAkatemian vinkkeihin ja koulutuksiin, jotka avaavat portit tekoälyn maailmaan. Oli tavoitteesi sitten ymmärtää perusteet tai syventyä asiaan perusteellisemmin, meillä on tarjolla osaamista, joka vie sinut askeleen lähemmäksi menestystä ja tavoitettasi tekoälyn aikakaudella.

Tekoälyn hyödyt työelämässä

Tekoälyn hyödyntämisellä työelämässä on monia etuja. Tekoäly voi esimerkiksi:

 • Automatisoida työtehtäviä: Tekoälyä voidaan käyttää automatisoimaan tehtäviä, jotka ovat toistuvia, monotonisia tai vaaratilanteille alttiita. Tämä voi vapauttaa ihmistyöntekijöiden aikaa luovempiin ja vaativimpiin tehtäviin.
 • Parantaa tehokkuutta: Tekoälyä voidaan käyttää parantamaan prosessien tehokkuutta ja vähentämään virheitä. Tämä voi johtaa kustannussäästöihin ja parempaan asiakastyytyväisyyteen.
 • Luoda uusia mahdollisuuksia: Tekoälyä voidaan käyttää luomaan uusia tuotteita ja palveluita, jotka parantavat ihmisten elämää.

Tekoälyn tehokkaalla hyödyntämisellä työelämässä avautuu loputtomasti mahdollisuuksia edellä mainittujen etujen lisäksi. Se voi tukea datan analysoinnissa ja päätöksenteossa, jolloin liiketoimintapäätökset perustuvat entistä tarkempaan tietoon. Lisäksi tekoälyn avulla voidaan ennustaa trendejä, asiakaskäyttäytymistä ja markkinamuutoksia, mikä auttaa organisaatioita valmistautumaan tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Tekoäly voi tuoda mukanaan uusia ammatteja ja mahdollisuuksia, jotka vaativat erityisosaamista tekoälyn alueella.

Tekoälyn sovelluskohteet työelämässä

Tekoälyä voidaan soveltaa työelämässä monin eri tavoin. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

 • Asiakaspalvelu: Tekoälyä voidaan käyttää asiakaspalvelun automatisointiin, kuten kysymyksiin vastaamiseen ja ongelmien ratkaisemiseen.
 • Markkinointi: Tekoälyä voidaan käyttää kohdennetun markkinoinnin tekemiseen ja asiakkaiden käyttäytymisen analysointiin.
 • Tuotanto: Tekoälyä voidaan käyttää tuotantoprosessien automatisointiin ja tehokkuuden parantamiseen.
 • Logistiikka: Tekoälyä voidaan käyttää kuljetusten optimointiin ja varastonhallinnan parantamiseen.
 • Terveydenhuolto: Tekoälyä voidaan käyttää sairauksien diagnosointiin, hoidon suunnitteluun ja potilastietojen analysointiin.

Tulevaisuudessa tekoäly tulee todennäköisesti laajenemaan entisestään eri aloille ja työtehtäviin. Kehitysprosessit, päätöksenteko ja innovaatiot voivat perustua entistä vahvemmin tekoälyn analysointiin ja suosituksiin. Tekoäly voi myös tuoda mukanaan uusia ammatteja ja mahdollisuuksia, jotka vaativat erityisosaamista tekoälyn alueella.

On tärkeää, että organisaatiot ja yksilöt pysyvät ajan tasalla tekoälyn kehityksestä ja osaavat hyödyntää sen tarjoamia mahdollisuuksia vastuullisesti ja turvallisesti. YritysAkatemia tarjoaa alan laadukasta koulutusta ja tietoa, jotta osallistujat voivat menestyä ja pysyä ajantasalla tekoälyn muokkaamassa työympäristössä. Lähes kaikissa koulutuksissamme hyödynnät koulutuksen tallennetta 30 päivän ajan!

YritysAkatemian ChatGPT:n 10 parasta vinkkiä

 1. Ideoi ja jäsentä töitäsi: Aloita keskustelu ChatGPT:n kanssa ja kirjoita ylös erilaisia työtehtäviä, ideoita ja toimintasuunnitelmia. Se auttaa jäsentämään ajatuksiasi ja organisoimaan työpäivääsi.
 2. Laadi luettelo tärkeistä tehtävistä: Pyydä ChatGPT:ltä apua tärkeiden tehtävien priorisointiin ja laadintaan selkeänä luettelona. Näin pysyt tehokkaana päivittäisessä työssäsi.
 3. Kehitä luovuuttasi ja innovatiivisuuttasi: Haasta ChatGPT keksimään uusia ideoita tai ratkaisuja liittyen projekteihisi. Uudet näkökulmat voivat innostaa luovuuttasi.
 4. Tarkista oikeinkirjoitus ja viestisi selkeys: Käytä ChatGPT:ta tarkistamaan viestisi oikeinkirjoitus ja varmista, että viestisi on selkeä ja ymmärrettävä.
 5. Luo tehokkaampia viestipohjia: Pyydä ChatGPT:ltä apua luodaksesi valmiita vastauksia yleisimpiin sähköpostikysymyksiin. Näin voit nopeuttaa vastausten laatimista.
 6. Paranna tiimityöskentelyä: Käytä ChatGPT:ta fasilitoimaan tiimisi keskusteluja ja keräämään ideoita yhteisten projektien kehittämiseksi.
 7. Harjoittele myynti- ja neuvottelutaitoja: Harjoittele myynti- ja neuvottelutilanteita ChatGPT:n kanssa. Voit simuloida keskusteluja eri skenaarioissa ja kehittää vuorovaikutustaitojasi.
 8. Paranna esityksiäsi: Käytä ChatGPT:ta apuna esitysten valmistelussa ja muotoilussa. Voit saada vinkkejä sisällön jäsennykseen ja selkeyteen.
 9. Opettele uusia termejä ja käsitteitä: Kysy ChatGPT:ltä selityksiä ja määritelmiä uusista käsitteistä tai termeistä, jotka koet haastaviksi.
 10. Luo virtuaalinen päiväkirja tai muistilista: Keskustele ChatGPT:n kanssa ja kirjaa ylös päivittäisiä muistiinpanoja, tavoitteita tai saavutuksia. Tämä auttaa sinua seuraamaan edistymistäsi ja tavoitteitasi.
YritysAkatemia tarjoaa laajan kirjon eri tekoälyaiheisia koulutuksia.

Tutustu tekoälykoulutuksiimme:

Tekoälyn perusteet ja sovelluskohteet

Koulutuksessa opit perusteet ja sovelluskohteet suurien kielimallien pohjalta toimivasta tekoälystä. Käytämme esimerkkeinä tekoälypalveluita kuten ChatGPT, Google Bard ja Microsoft Bing Chat. Koulutus keskittyy käytännön esimerkkeihin, kuten tekstin tuottamiseen ja ideointiin, ja käsittelee myös tietoturvaa ja tietosuojaa. Koulutuksen jälkeen osaat hyödyntää tekoälyä erilaisissa työtehtävissä ja ymmärrät alalla tapahtuvia muutoksia. Tämä koulutus sopii kaikille, jotka haluavat tehostaa työskentelyään generatiivisen tekoälyn avulla ja organisaatioille, jotka harkitsevat tekoälyn integroimista työnkuluihinsa ja prosesseihinsa. Valitse sinulle sopiva ajankohta ja hyödynnä tallennetta 30 päivän ajan.

Aikataulu ja paikka:

ChatGPT tehokäyttö – parhaat syötteet ja lisäosat

Koulutuksessa keskitytään ChatGPT:n tehokkaaseen käyttöön parhaiden syötteiden ja lisäosien avulla. Opit optimoimaan käyttöä ja hyödyntämään ChatGPT:tä tehokkaasti yhdistämällä sen muihin sovelluksiin ja prosesseihin. Tavoitteena on antaa eväitä kaikille, jotka haluavat hyödyntää tekoälyn mahdollisuuksia ja oppia käyttämään ChatGPT:tä tehokkaasti ilman ennakkotietoja.

Aikataulu ja paikka:

Tekoälyn tietoturvan ja tietosuojan perusteet

Koulutuksessa käsitellään tekoälyn tietoturvan ja tietosuojan perusteita, erityisesti keskittyen ChatGPT:n aiheuttamaan laajaan kiinnostukseen generatiivisessa tekoälyssä. Tarkastellaan EU:n tekoälyasetuksen valmistelua ja Italiaan liittyvää tietosuojaongelmaa, joka liittyy ChatGPT:hen. Käydään läpi mahdolliset riskit, tietoturvaongelmat ja uhkat generatiivisen tekoälyn käytössä. Lisäksi pohditaan, miten varmistetaan tiedon luottamuksellisuus, eheys ja saatavuus käytettäessä suuriin kielimalleihin perustuvaa tekoälyä. Koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat parantaa ymmärrystään generatiivisen tekoälyn tietoturvasta ja tietosuojasta omassa työssään tai organisaatiossaan.

Aikataulu ja paikka:

Tervetuloa mukaan tekoälyn kiehtovaan ja inspiroivaan maailmaan. Löydät kaikki tekoälykoulutukset tästä linkistä.

Olisiko tässä sinulle sopivia koulutuksia?

Toimi nopeasti! Ilmoittautuminen päättyy kohta!

Sihteeri- ja assistenttipäivä

Johtaminen ja vuorovaikutus

Scandic Tampere Station hotel

Jani Teerioja ja 1 muuta

28.05.2024

Merja Vuorinen - YritysAkatemia

Toimi nopeasti! Ilmoittautuminen päättyy kohta!

Ajankäytön hallinta ja itsensä johtaminen

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Merja Vuorinen

28.05.2024

Jarkko Koivuniemi - YritysAkatemia

Toimi nopeasti! Ilmoittautuminen päättyy kohta!

ChatGPT henkilöstöhallinnolle

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Jarkko Koivuniemi

28.05.2024

Katso kaikki koulutukset