Tuula Sario

Kuluttajaoikeuden juristi, LexLegato

Tietoa kouluttajasta

Kuluttajaoikeuden asiantuntijajuristi Tuula Sariolla on yli 30 vuoden kokemus kouluttamisesta ja riidanratkaisusta. Kuluttajansuoja on Tuulan intohimo – tarkoituksena on löytää paras ratkaisu yrittäjälle, joka haluaa toimia asiakkaiden suojaksi säädetyn lainsäädännön mukaan.

”Kuluttajasuojan tarkoitus on varmistaa kilpailun toimivuus ja taata, että yrittäjä voi turvata oman asemansa sopimusehdoin.”

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä vuonna 2017 Tuula toimi yli neljännesvuosisadan kuluttajalainsäädännön ja edunvalvonnan näköalapaikalla Kuluttajaliiton johtavana lakimiehenä. 90-luvun alkupuolelta lähtien hän on osallistunut kuluttaja- ja esimerkiksi asunto-osakeyhtiölainsäädännön valmisteluun. Kuluttajariitalautakunnan, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine:n ja muiden riidanratkaisuelinten jäsenenä Tuula on kokeneena riidanratkaisijana tottunut sovittelemaan ja ratkomaan kiperiäkin sekä yritysten välisiä että yritysten ja kuluttajien välisiä erimielisyyksiä.

“Uskon, että laihakin kompromissi on yleensä parempi kuin lihava riita. Useimmat epäselvyydet ja kiistat olisivat jääneet syntymättä, jos osapuolilla olisi ollut oikea tieto lain sisällöstä ja sen soveltamisesta sekä lainmukaiset ja selkeät sopimusehdot. Ennakoimalla välttää paljon ikäviä asioita. Laki turvaa kuluttajaa, sopimusehdot yrittäjää.”

Asiakaspalaute Tuulan koulutuksesta:

Mistä koulutuksen aiheista hyödyit eniten? ”Peruutusehdot ja reklamointiasiat hyödyllisimpiä oivalluksia, joissa parannettavaa.” ”Kouluttaja erittäin asiantunteva, joka näkyi materiaalin ja puheen monipuolisuudessa.”

Kuluttajansuojan muutokset yrityksen kannalta ja verkkokaupan sudenkuopat, 3.10.2023
Yritysakatemia