Blogiarkistoon
Kesäloman aloitus - YritysAkatemia

Oletko jäämässä kesälomalle? Näin aloitat kesäloman ilman työstressiä — Kymmenen tärkeää vinkkiä

Juhannus kolkuttelee jo oven takana ja viimeistään silloin suurin osa suomalaisista lomailee. Yleensä viimeiset työpäivät ennen kesälomaa saattavat olla erittäin työntäyteisiä ja työmäärästä riippuen jopa ahdistavia. Nappaa tästä talteen kymmenen hyvää vinkkiä kesän ja loman onnistuneeseen aloitukseen sekä levolliseen ja stressittömään työhön paluuseen.

Vinkit stressittömään lomaan ja sen onnistuneeseen aloitukseen:

  1. Tee To-Do-lista: Kirjoita ylös kaikki keskeneräiset tehtävät ja tärkeät asiat, jotka täytyy hoitaa ennen lomaa. Tämä auttaa sinua pitämään pään selkeänä ja varmistaa, ettei mitään tärkeää unohdu.
  2. Ajasta automaattinen lomaviesti: Varmista, että lomaviestisi sisältää selkeät ohjeet siitä, kenen puoleen voi kääntyä lomasi aikana. Tämä vähentää häiriöitä ja auttaa yhteistyökumppaneitasi löytämään apua nopeasti.
  3. Delegoi tehtäviä: Jos mahdollista, delegoi osa tehtävistäsi kollegoillesi. Näin varmistat, ettei mitään jää roikkumaan lomasi aikana ja voit keskittyä rentoutumiseen.
  4. Siivoa työpisteesi: Käy läpi työpisteesi ja järjestele se. Puhdas ja järjestelmällinen työympäristö helpottaa lomalta paluuta ja antaa rauhallisen mielen loman ajaksi.
  5. Järjestä sähköposti: Siivoa ja järjestele sähköpostisi ennen lomaa. Poista turhat viestit ja peruuta tarpeettomat uutiskirjeet, jotta sähköpostilaatikkosi ei täyty liikaa loman aikana.
  6. Pidä huolta hyvinvoinnistasi: Muista syödä terveellisesti, liikkua ja nukkua riittävästi viimeisinä työpäivinä ennen lomaa. Hyvinvoiva keho ja mieli helpottavat loman aloitusta.
  7. Ajoita lomalta paluu viisaasti: Jos mahdollista, palaa töihin keskellä viikkoa. Lyhyempi ensimmäinen työviikko tekee paluusta pehmeämmän.
  8. Jätä aikaa rentoutumiselle: Viimeisinä työpäivinä, pyri jättämään kalenteriin tilaa rentoutumiselle. Kävele ulkona, meditoi tai tee jotain, mikä auttaa sinua rentoutumaan ja siirtymään lomamoodiin.
  9. Päivitä työkalut ja ohjelmistot: Varmista, että kaikki tarvittavat työkalut ja ohjelmistot ovat ajan tasalla ennen lomaa. Tämä estää teknisiä ongelmia lomalta palatessasi.
  10. Pidä viimeinen työpäivä kevyenä: Suunnittele viimeinen työpäiväsi niin, että se sisältää vain kevyitä ja helppoja tehtäviä. Näin voit lähteä lomalle ilman stressiä ja kireyttä.

Kesäloman onnistunut aloitus vaatii hieman ennakkosuunnittelua ja valmistautumista. Kun otat nämä vinkit käyttöön, voit nauttia lomastasi täysin rinnoin ja palata töihin virkistyneenä ja motivoituneena. Muista, että loma on tärkeä hetki palautumiselle ja hyvinvoinnille!

Syksyn koulutukset -25% alennuksella kun ilmoittaudut ajoissa

Oletko valmis kehittämään ja haastamaan itseäsi loman jälkeen? YritysAkatemiasta löydät monipuolisia koulutuksia, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi ja kehittymään ammatillisesti. Etsitpä sitten lähi- tai etäkoulutusta, meillä on tarjota sinulle juuri sopivat vaihtoehdot. Olipa alasi mikä tahansa, löydät meiltä ajankohtaista tietoa ja tarvittavaa osaamista. Tutustu koulutuskalenteriimme ja löydä itsellesi sopivat kurssit ja koulutukset.

Tutustu YritysAkatemian tuleviin koulutuksiin tästä.

Oikein mukavaa, rauhallista ja aurinkoista kesää toivottaen, YritysAkatemian tiimi