Blogiarkistoon

Oletko jäämässä kesälomalle? Näin aloitat kesäloman ilman työstressiä — Viisi tärkeää vinkkiä

Juhannus kolkuttelee jo oven takana ja viimeistään silloin suurin osa suomalaisista lomailee. Yleensä viimeiset työpäivät ennen kesälomaa saattavat olla erittäin työntäyteisiä ja työmäärästä riippuen jopa ahdistavia. Nappaa tästä talteen viisi hyvää vinkkiä kesän ja loman onnistuneeseen aloitukseen sekä levolliseen ja stressittömään työhön paluuseen.

▶️ Jos teet viimeiset päivät vielä etätöitä, niin siirry ulos. Mikäli työskentelet konttorilla tai sisätiloissa, kävele 1-2 kertaa päivän aikana korttelin ympäri. Ulkoilma virkistää ja pääset loman makuun jo etukäteen.

▶️ Kirjaa tai merkitse ylös kaikki keskeneräiset tehtävät — näin ollen et joudu palaamaan näihin tai rasittamaan itseäsi loman aikana.

▶️ Ajasta automaattinen lomaviesti ja tuo siinä selkeästi esille se, kenen puoleen pitää lomasi aikana kääntyä.

▶️ Siivoa ja järjestele sähköposti niin, että lomalta paluu olisi mahdollisimman sujuva. Poista ja peruuta hyödyttömät uutiskirjeet viimeistään nyt — tällöin sähköpostisi ei täyty liikaa lomasi aikana.

▶️ Jos mahdollista, ajoita lomalta paluu keskelle viikkoa – ensimmäinen työviikko ei tällöin tunnu liian pitkältä. Mikäli paluu ajoittuu viikon alkuun, valmistaudu työhön henkisesti ajoissa ja nuku viimeinen yö hyvin.

Oletko valmis kehittämään itseäsi? YritysAkatemiasta löydät koulutuksia, joilla saavutat tavoitteesi. Etsit sitten lähi- tai etäkoulutusta, olet tullut oikeaan paikkaan. Tutustu koulutuskalenteriin tästä.

Oikein mukavaa, rauhallista ja aurinkoista kesää toivottaen,
Yritysakatemian tiimi