Kategoria Johtaminen ja vuorovaikutus

Psyykkinen voima ja itsensä johtaminen – löydä sisäinen voimasi

Kouluttajat

Jukka Kataja, Merja Vuorinen

Katso kouluttajien muut koulutukset nimen linkistä.

PaikkaEtäkoulutus

Ajankohta13.09.2022

Kellonaika09.00 - 12.00

Kesto4 x 3 tuntia

Webinaari590.00€ + alv

TallenneVuoden loppuun asti

KampanjaLisäosallistujat webinaariin -50 %

Mennyt

Kuvaus

Oman itsensä johtaminen on ja tulee olemaa lähitulevaisuuden tärkein työelämän henkilökohtainen taito. Word Economic Forumin raportti (2020) työelämän tilasta nyt ja vuonna 2025 korostaa itsensä johtamisen tärkeyttä. Raportin mukaan itsensä johtamisen taidot ovat: resilienssi, aktiivinen oppiminen, rentoutuminen ja stressinsietokyky. WEF:in raportti alleviivaa hyvinvointitaitoja ensimmäistä kertaa osana tulevaisuuden työtä.

Tämä on toisaalta lohdullista, koska kaikkia näitä asioita voidaan harjoitella. Mieltä voi treenata siinä missä kehoakin – mielen kuntosali on aina mukana. Monet tutkimukset osoittavat, että psyykkisten taitojen hallitseminen selittää menestystä niin opinnoissa, urheilussa kuin työelämässäkin.

Itsensä johtaminen on sitä, että osaa suunnitella ja tehdä elämästään omannäköistä ja omasta näkökulmasta tuloksellista. Ehkä tärkeintä kuitenkin itsensä johtamisen näkökulmasta on se, että osaa elää oman elämänsä niin, että se tuntuu hyvältä. Ilmoittautumalla kurssille avaamme sinulle ovia, joista astumalla sisään, voit ottaa ”niskalenkin” itsesi johtamiseen. Se, mitä emme voi luvata on, että elämme sinun puolestasi.

Mielen voima on käsittämättömän suuri. Siksi se voi lamaannuttaa ja polttaa henkistä energiaa ja saada ihmisen tuntemaan itsensä kyvyttömäksi. Itsensä ”ruoskiminen” tai omien voimavarojen mitätöinti heikentää onnistumisen mahdollisuutta. Toisaalta taas ne, jotka osaavat hyödyntää ja ovat löytäneet sisäisäisen piilossa olevan hyvän ja osaavat hyödyntää sen omien unelmiensa saavuttamiseen, onnistuvat erilaisissa tilanteissa. Tule kurssille niin opit hyödyntämään sisäistä voimaasi.

Sisältö ja toimintatavat:

Koulutus toteutetaan neljänä kolmen (3) tunnin webinaarina. Kaksi kevään 2022 aikana ja kaksi syksyllä 2022. Koulutussarjasta kaksi jo aiemmin toteutunutta koulutuspäivää mahdollistetaan osallistujalle koulutustallenteen muodossa. Jokaisen jakson jälkeen tulee pieni harjoitusopas osallistujille. Harjoitusoppaassa on omaehtoisia harjoituksia, millä voi kehittää omia mentaalitaitoja.

Sisällöt ja jaksot:

3. Jakso Palautuminen ja tunteiden suunta, 13.09.2022 klo 9.00 – 12.00 +/- 15 min.

 • Tällä jaksolla käsitellään työstä ja ajatuksista irtaantumista. Miten saada päässä pyörivät ajatukset nollattua. Miten opin palautumaan paremmin päivittäisitä rasituksista. Käymme läpi myös sitä, miten omat rutiinit saadaan palvelemaan hyvinvointia. Käymme myös lävitse tunnetaitojen kehittämistä. Lisäksi käsitellään hyvän unen saannin elementtejä. Opastetaan hyvään ja tasapainoiseen uneen

4. Jakso Mentaalitaidot ja käytännön harjoitteita tasapainoon, 22.11.2022 klo 9.00 – 12.00 +/- 15 min.

 • Tässä jaksossa käydään läpi mentaalisia taitoja sekä avataan ovia niiden hallintaan. Saat kuvan siitä, miten löytää arkeen lisää energisyyttä ja miten flow-tila saadaan päivittäin aikaiseksi. Opit myös rentoutumisen ja keskittymisen taidot sekä olemaan itsellesi inhimillinen. Tutustutaan itsemyötätuntoon.

Tallenteet; Jaksot 1 ja 2

1. Jakso Psyykkinen vahvuus – huom. tallenne ( 3 h )

 • Esitellään keskeiset hyvinvoinnin tekijät. Luodaan katsaus siihen, miksi ihminen voi huonosti. Lisäksi kerrotaan, miten voidaan irtaantua haitallisista negatiivisuuden ajattelumalleista ja johdetaan itsensä johtamiseen. Ensimmäisellä kerrolla kuvataan myös sisäisen motivaation lähtökohdat.

2. Jakso Stressi voimavaraksi ja kiireen alas-alasajoa – huom.tallenne ( 3 h )

 • Tässä jaksossa käydään läpi stressin olemusta, syntyä ja vaikuttamiskeinoja, joilla stressi saadaan leikattua alas. Käsittelemme kiireen ja paineensiedon mekanismeja. Miten kiirettä saadaan laskettua ja ylimääräistä kuormittavaa painetta saadaan alas

Koulutuksen tavoitteet:

 • Antaa kokonaisnäkemys hyvinvoinnin kokonaisuudesta
 • Avata stressin syntyyn vaikuttavia tekijöitä ja löytää itselle sopivia keinoja stressinhallintaan. Lisäksi kerrotaan, miten voit saada stressistä hyvän voimavaran
 • Annetaan keinoja keskittymiskyvyn lisäämiseen ja tarkkaavaisuuden lisäämiseen
 • Avataan ja annetaan keinoja kiireen kesyttämiseen
 • Annetaan rentoutumiseen ja mielikuvatyöskentelyyn avaimet – perustyökalut
 • Kerrotaan, miten rakennetaan huippusuorituksen psyykkinen pohja

Kouluttajat/valmentajat

Jukka Kataja: Jukalla on pitkät ratkaisukeskeisen työskentelyn opinnot. Jukalla on yli 30 vuoden kokemus huippu-urheilijoiden psyykkisestä valmennuksesta. Kirjoittanut useita kirjoja rentoutumisesta, mentaalitaidoista ja johtamisesta. Tehnyt 25-vuotta esimies ja johdonvalmennuksia ja työnohjuksia erilaisissa yrityksissä ja yhteisöissä.

Merja Vuorinen: kokenut työyhteisöjen ja esihenkilöiden valmentaja ja kouluttaja. Kouluttaa, luennoi ja valmentaa. Erikoistunut myös Kiireenkesytykseen. Koulutukseltaan psykoterapeutti ja VTM.

Kummallakin kouluttajalla on vahva ratkaisukeskeinen ja urheilupsykologinen sekä positiivisen psykologinen ote valmennuksissa.

Kenelle
Koulutus sopii erinomaisesti Uusi esimies tai Haastavat tilanteet esimiestyössä -koulutuksiin käynneille itsensä johtamisen syventämiseen. Koulutus on hyödyllinen myös ihmisille, jotka hakevat omien psyykkisten taitojen parempaa hyödyntämistä. Myös stressinhallintaa tai ajankäytön tehostamiseen kaipaaville kurssi on oiva valinta. Sopii myös koko työyhteisön henkisen jaksamisen lisäämiseen ja työhyvin kohentamisen apuvälineeksi.

__

Webinaari: Psyykkinen voima ja itsensä johtaminen, PDF

__

Webinaariosallistujat:

 • Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostiisi ohjeet, koulutusaineiston ja rekisteröitymislinkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.
 • Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.
 • Kaikki webinaariin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 7-30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.
 • Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla.
 • Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian webinaariin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan.

Lisätietoja info@yritysakatemia.fi

Ilmoittaudu

Haluatko tämän koulutuksen yksityiskoulutuksena organisaatiollesi? Vai tarvitsetko kokonaan räätälöityä koulutusta?

Palaa koulutushakuun

Huomasitko kampanjan?

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu YritysAkatemian järjestämään webinaariin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Kampanjoita ja tarjouksia ei voi hyödyntää PTCService Oy:n, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:n ja Power Competence Oy:n koulutuksissa.

Tutustu webinaareihin ja osallistu koulutukseen yhdessä kollegan kanssa!

Olisiko tässä sinulle sopivia koulutuksia?

Toimi nopeasti! Ilmoittautuminen päättyy kohta!

Tekoälyn perusteet ja sovelluskohteet

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Jani Teerioja

08.12.2023

Vielä ehdit ilmoittautua

Esihenkilöviestinnän tehopäivä

Johtaminen ja vuorovaikutus

Tampere-talo

Eila Mäntyjärvi

12.12.2023

Vielä ehdit ilmoittautua

Kuluttajansuojan muutokset yrityksen kannalta ja verkkokaupan sudenkuopat

Johtaminen ja vuorovaikutus

Etäkoulutus

Tuula Sario

13.12.2023

Katso kaikki koulutukset

Yritysakatemia